Fysiotherapie Eindhoven
Fysio Eindhoven
Fysiotherapie Lieshout

De specialismen van Fysiotherapie Lieshout in Eindhoven

Fysio voor geriatrie, fitness, acupunctuur en massage

Naast reguliere fysiotherapie (voor bijvoorbeeld klachten aan nek, rug, schouder) is Fysiotherapie Lieshout, dankzij het gevarieerde team van fysiotherapeuten, thuis in een aantal aanverwante specialismen. Lees op deze pagina alles over onze specialismen. Heeft u een vraag over een van onze behandelingen? Neem contact met ons op.

Geriatriefysiotherapie

Leer omgaan met een zwakker lichaam.

Lees verder

Fysiofitness

Fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Lees verder

Behandeling chronische aandoeningen

Behandelingen voor onder meer Parkinson en COPD.

Lees verder

Acupunctuur

Oosterse geneeswijze met bewezen resultaat. 

Lees verder

Massage

Laat u professioneel masseren door onze topmasseur.

Lees verder

Andere disciplines

In Centrum voor Gezondheid Genderdal zijn ook andere disciplines gevestigd

Lees verder

Geriatriefysiotherapie

Mensen die ouder worden zien de beweeglijkheid van hun lichaam afnemen. De geriatriefysiotherapeut is een fysiotherapeut voor ouderen. Geriatriefysiotherapie leert u enerzijds mobiliteit en zelfstandigheid herwinnen en anderzijds om te gaan met het verlies ervan.

Het gaat bij geriatriefysiotherapie niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, of een gebroken heup verschijnselen van ouderdom vertonen.

Tot het werk van de geriatriefysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van uw gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Dit op het gebied van het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen. 

Geriatrie en parkinson
Binnen onze praktijk werken fysiotherapeuten die nascholing hebben gevolgd om mensen met de ziekte van Parkinson optimaal te kunnen begeleiden. 

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners, gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson en parkinsonismen. Meer dan 2000 gespecialiseerde zorgverleners (onder meer neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen) zijn aangesloten bij dit netwerk. De ziekte van Parkinson is een complexe aandoening waarbij problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn moeite met lopen, aankleden, spreken of eten. Door de grote verscheidenheid aan mogelijke problemen, zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling van een parkinsonpatiënt. Het is daarom belangrijk dat zorgverleners niet alleen deskundig zijn, maar de verschillende behandelingen ook goed op elkaar afstemmen.

Fysiofitness

Fysiofitness is fitnesstraining onder begeleiding van een fysiotherapeut. U krijgt eerst een intake, waarbij we verschillende metingen uitvoeren (denk aan lengte, gewicht en vetpercentage). Daarnaast stellen we u tijdens de intake een aantal algemene vragen over uw gezondheid. Aan de hand van kracht- en conditiemetingen stellen we een op maat gemaakt fitnessschema voor u op.

Ik heb interesse in fysiofitness

Behandeling chronische aandoeningen

COPD-groepen
Onder begeleiding van een fysiotherapeut traint u samen met andere longpatiënten. Het is ook mogelijk om individueel te trainen.

Claudicatio Intermittens: begeleiding bij looptraining
Binnen onze praktijk werken fysiotherapeuten die nascholing hebben gevolgd om patiënten met Claudicatio Intermittens (ook bekend onder de noemer ‘etalagebenen’) te kunnen begeleiden. Dit kan 1 jaar via een chronische machtiging, daarna bieden wij patiënten de mogelijkheid om de looptraining zelfstandig voort te zetten. U krijgt dan periodiek een evaluatie.

Acupunctuur

Acupunctuur helpt bij veel klachten. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het nauwelijks bijwerkingen heeft. En omdat bij een acupunctuurbehandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen.

Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Zo heeft het een positieve invloed op het welbevinden van de mens, vergroot het de natuurlijke weerstand, verhoogt het de pijngrens en stimuleert het de levenslust.

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Er zijn binnen de acupunctuur diverse methodes om het doel te bereiken. Zelf maken wij meestal gebruik van de volgende methodes:

  • Klassieke acupunctuur
  • Ooracupunctuur (auriculo)
  • Abdominale acupunctuur
  • Meridiaanmassage

Acupunctuur wordt meestal geheel of gedeeltelijk door uw zorgverzekeraar vergoed als u een aanvullende verzekering heeft. Aangezien het niet in de basisverzekering is opgenomen, heeft u geen eigen-risicokosten.

fysiotherapeut Eindhoven

Acupunctuur helpt bij vele aandoeningen. Een paar voorbeelden:

  • Gewrichtsklachten
  • Chronische rugklachten
  • Hoofdpijnklachten (migraine)
  • Allergieën (bijvoorbeeld hooikoorts)
  • Stressgerelateerde klachten
  • Overgangsklachten

Ook kan acupunctuur helpen ter ondersteuning van gewichtsreductie en bij het stoppen met roken.

Massage

Een totale lichaamsmassage is een oppepper voor lichaam en geest. De spieren ontspannen zich en de geest komt tot rust. Het bindweefsel versoepelt en blokkades in de energiebanen worden opgeheven. Weefsels worden verbeterd doordat de aanvoer van bouwstoffen en de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd wordt.

Door toepassing van massagetechnieken is het mogelijk lichamelijke klachten te verhelpen. Denk bijvoorbeeld aan stress, vermoeidheid, slapeloosheid, rugklachten, pijnlijke gewrichten, stijve nek en schouders, hoofdpijn en rsi.

Bij een lichaamsmassage kunt u kiezen voor een deelmassage of een algehele massage. Een deelmassage richt zich op een bepaald deel van het lichaam, terwijl de algehele massage het hele lichaam behandelt. 

Tijdsduur en tarieven
Voor een deelmassage is een half uur meestal voldoende. Een algehele massage duurt meestal een uur. Voor een massage van een half uur rekenen wij € 29,-, voor een massage van een uur € 54,-.

Tip: combineer de massage met de infrarood health sauna. Vraag naar de mogelijkheden!

Samenwerkende disciplines - Centrum voor Gezondheid Genderdal

Huisartsenpraktijk Clematis Gezondheidscentra
tel 040-2519950
www.clematisgezondheidscentra.nl

Logopedie mw. Renske Bondt            
tel 06-54668967
www.logopedierenskebondt.nl

Mondhygiëniste mw. Rannie van Abel        
tel 06-20435635
www.deivorentoren.nl

Podotherapie Genderdal en Engelsbergen        
tel 06-21241825
www.podotherapiegenderdal.nl

 

 

Samenwerkende disciplines - Gezondheidscentrum Engelsbergen

Huisartsenpraktijk Engelsbergen
tel 040-2520456 / 040-2550750
www.engelsbergen.dohnet.nl

Apotheek Engelsbergen
tel 040-3030840
www.apotheekengelsbergen.leef.nl

Podotherapie Genderdal en Engelsbergen        
tel 06-21241825
www.podotherapiegenderdal.nl

Psychologenpraktijk OOG
tel 040-2136461
www.oogpsychologen.nl

Logopediepraktijk ABCM Oerlemans
tel 06-20413226

Diëtistenpraktijk Inge Dillen
tel 06-53623545
www.ingedillen.nl